Alle innlegg av ekg_home

Velkommen til førskoledager 6. og 7. juni

VELKOMMEN TIL FØRSKOLEDAGER!

Velkommen til førskoledager 6. og 7. juni, Kl. 09:00 – 11:30!

Disse to dagene skal dere være sammen med barna som går i 1. klasse nå i år, og bli bedre kjent med dem. I storefriminuttet, kan dere være ute sammen med alle de andre barna på barneskolen.

De som var på besøksdag hos oss, vil få en invitasjon i posten fra rektor.

Alle er hjertelig velkommen! Dersom du ikke var her på besøksdagen, men har lyst til å komme på førskoledager, kan du gjerne ta kontakt med skolen. Vi har ledige plasser på 1. trinn.

NULLMOBBING

På Elihuskolen skal alle elever føle at de har det trygt og godt – det er faktisk lovbestemt!
Utdanningsdirektoratet har opprettet en nettside om mobbing. På Elihuskolen ønsker vi også at det skal være null mobbing, og at alle våre elever skal ha det bra på skolen. Følg linken under for å komme til Udir sine ressurssider!

 

nullmobbing

Nullmobbing.no

Utdanningsdirektoratet har opprettet en nettside om mobbing. På Elihuskolen ønsker vi også at det skal være null mobbing, og at alle våre elever skal ha det bra på skolen. Følg linken under for å komme til Udir sine ressurssider!

 

nullmobbing

Showbie for Samhandling mellom hjem og skole

Er du foreldre til barn på Elihuskolen? Da er sjansene store for at du har hørt om Showbie!

Elihuskolen bruker It’s Learning til å legge ut timeplaner og annen viktig info som foreldre og elever kan trenge tilgang til hjemmefra.

Men etter at skolen tok i bruk iPad, har vi også tatt i bruk appen Showbie, som er et virkelig godt redskap for innlevering av lekser og kommunikasjon mellom lærere og elever.

Elevene kan ta opptak av leselekse i Showbie, og gi læreren tilgang til å høre leksa . Skrivelekser kan også skrives inn direkte i appen, eller de kan leveres som dokumenter fra andre apper.

Målet på sikt, er at foreldre også kan bruke Showbie slik som vi opp til nå har brukt It’s Learning.

Bevare og eksportere arbeid på iPad

Å flytte arbeid man har gjort på iPaden kan være alt annet enn enkelt!

Jeg anbefaler alle å laste ned Dropbox – en app som du kan ha både på iPaden, din personlig PC og på jobb PC hvis du ikke deler den med noen.

Dropbox er flott for å bevare bilder og filmer, og mange apper kan også lagre arbeid til Dropbox.

 

Showbie er også et flott verktøy.

 

For å begynne med det:

 

Bevar bøker i «Book Creator» med Showbie på en slik måte at de kan jobbe videre på dem senere (ikkje PDF, men som .epub)

 

 1. Elevene åpner Book Creator og sender de bøkene som skal bevares til en klasse i Showbie.
 2. Etter iPaden og Showbie er installert på nytt, man kan åpne i Book Creator og jobbe videre!

 

Bevar alle tankekartene i iThoughts med Dropbox  (  http://toketaware.com/ithoughts-howto-backuprestore  )

 

 1. i iThoughts, trykk på tannhjulet (settings) og «Save archive».
 2. Når det er gjort, arkiverer den alle tankekartene i en .zip fil.
 3. så får du muligheten til å kopiere dette arkivet et sted, bl.a. Dropbox. Gjør det. (noter hva filen heter, kanskje?)
 4. Etter at iPaden er slettet og installert på nytt, og Dropbox appen er tilbake på plass, finn .zip-arkivet i dropbox appen, trykk på pila på høyre side av fila, og trykk på «Gjør tilgjengelig når du er frakoblet» (for å få arkivet ned fra skyen og til iPaden)
 5. deretter kan du trykke på «pil ut av boks» oppe i høyre hjørne i Dropbox appen, og «Åpne i» og «iThoughts».
 6. Vips så er alle tankekartene tilbake.

 

Lagre bilder og filmer i Dropbox

 

 1. enten «slå på kameraopplasting» ved å trykke på bilder nederst til venstre i Dropboxappen og derfra slå på kameraopplasting. Da får du alle bildene. (så lenge du ikke har så mange at du ikke har plass på Dropbox). Husk å dobbeltsjekke i Dropbox at de har lastet opp!
 2. Eller, ta ett og ett bilde, trykk på del (pil ut av boks) og «lagre i Dropbox»

 

Pages, Numbers og Keynote

 

Her foreslår jeg å sende de filene man vil bevare til seg selv på e-post.

For å kunne arbeides videre på, må filen sendes som pages/numbers/keynote fil, og ikke pdf.

iCloud – hva er det?

iCloud er Apple sitt system for lagring av kontaker, bilder og dokumenter, og en mulighet for backup i «skyen».

Når man tar i bruk en ny iPad eller iPhone, kommer innlogging i iCloud som et trinn i installasjonsprossessen. Det ser nesten ikke ut som om man har noe valg, og de fleste gjør det.

Men trenger du det? De fleste trenger det egentlig ikke. De mest åpenbare fordelene ved å logge seg inn på iCloud merkes dersom man har flere Apple enheter. iCloud kan da automatisk synkronisere kontakter, notater og bildene du tar med iPaden eller iPhonen med de andre Apple-enhetene dine. iCloud gir også muligheten for å la kontakter, notater og bilder på iPaden bli sikkerhetskopiert automatisk over det trådløse nettverket og lagret i «skyen».

Så iCloud er bra, da? Ja, inntil du når grensen for gratis lagring på 5 GB. Etter det er det ikke så gøy. Da kommer det hele tiden opp en beskjed på skjermen om å kjøpe mer lagringsplass for 10, 29 eller 99 kroner i måneden. Hvis man ikke ønsker å betale for mer lagring, og ikke orker å få den beskjeden hele tiden, kan man skru sikkerhetskopiering av, eller rett og slett logge ut av iCloud. Begge alternativene finner du under «Innstillinger» og «iCloud».

From Skitch

iCloud Drive

iCloud Drive er det neste nivået i Apples univers. Her er det bare noe å hente for den som allerede har en Mac, og vil at dokumenter i Pages, Numbers og Keynote for eksempel, skal synkroniseres automatisk mellom iPaden og Mac’en.  Bildet under viser skjermen man kommer til om man trykker på «iCloud Drive»:

Fil 07.12.2015, 15.20.52

Det første som må sies her, som man dessverre ikke får noen advarsel om, er at om man oppgraderer til iCloud Drive, så blir dokumenter fra Pages, Numbers og Keynote lagret i «skyen» og er bare synlige på iPaden så lenge du er logget inn i iCloud. Hvis du logger ut, forsvinner de fra iPaden! (Men det som blir borte når du logger ut, kommer tilbake igjen når du logger inn igjen).

iCloud er ikke nødvendig for skolens elever. Det er lett å bli «sugd inn» ufrivillig i Apples univers hvis man ikke vet hvilke alternativer man har.

Nettvettregler for barn og unge

 1. Vær mot andre på nettet som du vil at andre skal være mot deg.
 2. Vær forsiktig med å gi ut opplysninger om deg selv.
 3. Snakk med en voksen hvis du opplever noe ubehagelig på nett.
 4. Ta med en voksen eller en venn om du skal møte noen du har chattet med.
 5. Tenk deg om før du laster ned noe fra nettet. Det kan ligge virus og spionprogrammer sammen med filene du laster ned.
 6. Gi ALDRI ut passordene dine til noen.
 7. Spør om lov før du skriver om noen eller legger ut bilder av andre.
 8. Sjekk alltid hvem som har laget informasjonen du finner – husk at alle kan legge ut noe på nett.

Hvorfor kristen friskole?

Barn og unge tilbringer store deler av livet sitt på skolen. Det er derfor viktig hvilken påvirkning de får der, hvilke «briller» de får å forstå verden gjennom. Ingen skoler er nøytrale, de vil alltid formidle livssyn gjennom holdninger, verdier og lærestoff.

Meningen med livet, rett og galt, menneskets forhold til Gud. En kristen friskole vil vise barn og unge at Gud hører til i livet og bryr seg om hvert menneske. Skolen gir tydelig påvirkning, med respekt for elevenes bakgrunn og valg.

Oppdragelse og undervisning basert på kristen etikk og kristent menneskesyn viser elevene at de er verdifulle og utfordrer dem til å bry seg om andre mennesker og ta ansvar i samfunnet. Skolen står for holdninger som motvirker individualismen og materialismen i samfunnet. En kristen friskole bidrar derfor til et godt liv for den enkelte og til et godt samfunn.

Kristne friskoler er åpne for alle, uansett livssyn, kulturell bakgrunn, økonomi mm. Der møtes elever med forskjellig bakgrunn og lærer å forstå og respektere hverandre.

Kristne friskoler har de samme fagene som i kommunale skoler og høye krav til faglig kvalitet. Elevene lærer mer om kristendom enn i kommunale skoler, de lærer også om andre religioner og livssyn.

Foreldreretten er nedfelt i menneskerettighetene. Den innebærer rett til og ansvar for å bestemme hva slags oppdragelse og undervisning barnet deres skal få, ut fra hva som er best for barnet. Barn er ikke foreldrenes eiendom, men foreldrene må velge for dem når de er små og hjelpe dem til å ta stadig mer ansvar for eget liv.

Kristne friskoler er en hjelp til foreldre og barn som ønsker en kristen oppdragelse. Skolene gir hjelp til å motvirke noe av det de oppfatter som negativ innflytelse i mange sammenhenger i samfunnet.

Kristen tro er en relasjon til Jesus Kristus, et fritt valg for hver enkelt. Kristne friskoler verken kan eller vil indoktrinere elever i kristen tro, men vil gi dem kunnskap, innsikt og erfaringer som grunnlag for eget valg.

Menneskerettslova seier:

Funksjoner staten påtar seg i utdanning og undervisning, skal den utøve med respekt for foreldres rett til å sikre slik utdanning og undervisning i samsvar med deres egen religiøse og filosofiske overbevisning. (Den europeiske menneskerettskonvensjon (EMK), første tilleggsprotokoll. Art. 2)

Nettvettregler

 

10929162_393862607440290_4489628242878744894_nNettvettregler for barn og unge

 1. Vær mot andre på nettet som du vil at andre skal være mot deg.
 2. Vær forsiktig med å gi ut opplysninger om deg selv.
 3. Snakk med en voksen hvis du opplever noe ubehagelig på nett.
 4. Ta med en voksen eller en venn om du skal møte noen du har chattet med.
 5. Tenk deg om før du laster ned noe fra nettet. Det kan ligge virus og spionprogrammer sammen med filene du laster ned.
 6. Gi ALDRI ut passordene dine til noen.
 7. Spør om lov før du skriver om noen eller legger ut bilder av andre.
 8. Sjekk alltid hvem som har laget informasjonen du finner – husk at alle kan legge ut noe på nett.